Online bookmakers

Bookmaker is de Engelse uitdrukking voor iemand die het mogelijk maakt om te wedden (gokken) op de uitslag van een wedstrijd, toernooi of gebeurtenis. In het Engels worden ze ook wel bookies genoemd. Enkele grote bookmakers die in België actief zijn, zijn: Unibet, Bwin, en Betfirst.

Een bookmaker bepaalt steeds wat de verhouding is tussen inzet en uitbetaling. Bij een grote winstkans (de kans dat de weddenschap ook daadwerkelijk uitkomt is groot) kan dit een klein bedrag zijn. Bij een kleine winstkans (de kans dat de weddenschap ook daadwerkelijk uitkomt is zeer klein) kan dit een enorm bedrag zijn. De odds zijn de omgekeerde winstkansen. Indien een bepaalde bookmaker verwacht dat de kans op een bepaalde gebeurtenis 20% is, dan zijn de odds dus 5.00. Indien je bijvoorbeeld € 10,- inzet op deze gebeurtenis en de gebeurtenis is ‘waar’ dan win je dus € 50,-.

Van oudsher zijn bookies gevestigd bij het paardenrennen (turf is een uitdrukking voor de paardenrenbaan) maar tegenwoordig kan men bij een bookmaker terecht voor allerlei soorten weddenschappen, zoals allerlei verschillende sport-weddenschappen (voetbal, tennis, formule 1) maar ook politieke (wanneer valt het kabinet?) of entertainment weddenschappen (wie wint het songfestival?). Het aanbod weddenschappen is zeer groot en er kan meestal ook live worden gewed: dat betekent dat je tijdens de wedstrijd weddenschappen kunt plaatsen op een bepaald event.

Een online bookmaker is een bookmaker die online weddenschappen aanbiedt. Sinds 2013 is het volkomen legaal om in België te spelen bij een online bookmaker. Deze dient dan wel een speciale licentie te hebben van de Belgische Kansspelcommissie. Deze autoriteit geeft alleen een licentie aan online bookmakers die zich volledig houden aan alle criteria die door de Belgische overheid zijn opgesteld. Verder houdt de commissie toezicht op het eerlijk verlopen van weddenschappen, verslavingen van spelers en privacy van spelers.

Op besteodds.be vergelijk je de odds van verschillende legale Belgische online bookmakers met een licentie. Aangezien de uitbetalingen per combi weddenschap enorm verschillen kun je er grote voordelen mee behalen steeds in te zetten bij de online bookmaker met de hoogste odds. Zeker als je regelmatig speelt zal dit je rendement fors vergroten.